Tots contra l’espectacle

Escif

INFORMACIÓ

L’artista urbà ESCIF va crear una obra teatral que s’ha representat, durant la temporada passada, en forma de pancartes reivindicatives a la façana del Teatre Micalet, al número 3 del carrer Mestre Palau de València. Esta creació s’anomena TOTS CONTRA L’ESPECTACLE i s’ha representat al llarg de tota la temporada teatral, amb un format protesta en què les pancartes van anar renovant-se amb missatges proposats pel mateix públic del Micalet.

El creador de TOTS CONTRA L’ESPECTACLE creu que amb esta acció a la façana del Micalet, en la frontera entre el teatre i el carrer, “desapareixen els límits entre presentació i representació, espectadors i actors. ESCIF considera que així el teatre ix al carrer i el carrer entra al teatre, en un procés creatiu horitzontal on l’artista només és una peça de l’engranatge, que ajuda a amplificar la veu d’aquells que tenen alguna cosa a dir: els espectadors”.

Esta acció artística ha comptat amb la col·laboració del filòsof, escriptor i guionista Santiago Alba Rico, qui ha escrit un manifest en contra de l’espectacularització de la vida. El text es repartia abans de cada funció de la temporada als espectadors del Micalet, als quals se’ls convidava a participar en TOTS CONTRA L’ESPECTACLE. Podien deixar missatges al voltant d’esta idea perquè ESCIF triara cada mes alguns d’ells i els incorporara a la façana. Les pancartes es van anar renovant mensualment amb noves consignes, donant forma als sis actes d’esta obra teatral participativa.