Odisseu del 7 al 18 de desembrede 2016

ODISSEU, del 7 al 18 de desembre de 2016

Direcció Sergio Villanueva
Amb Jordi Ballester
Companyia La Manflota

Un espectacle basat en l’ Odissea d’Homer  amb projeccions sobre el llarg viatge dels refugiats per la nostra mar

Odisseu és un monòleg interpretat per l’actor Jordi Ballester. L’espectacle està compost per la interpretació del cant de l’Odissea d’Homer i per una línia  paral·lela amb videoprojeccions que tracten del viatge-èxode dels refugiats de la part oriental del mediterrani. Odisseu aproxima  als espectadors a la cultura grega de fa tres mil anys per a comprovar què prop seguim estant d’ella: prop del mateix Mediterrani d’Ulisses i també dels seus sofriments, de la recerca infatigable de l’estima, i de l’esperança que ens seguisquen estimant i recordant.

Però també volem apropar-nos als èxodes de hui en dia. Aquells que pateixen pobles sencers, i que emprenen un viatge cap a terres estranyes i plenes de perills. Perquè Odisseu és una magnífica manera de moure consciències. Aquelles aventures cruels i despietades que va patir el nostre heroi no són tant lluny de les que pateixen moltes persones a la mediterrània del segle XXI.

L’aventura del viatge d’Ulisses també és la metàfora dels avatars quotidians que reforcen les nostres senyes d’identitat. Amb l’arribada a Ítaca recuperem el que ens fa ser nosaltres i no caure als perills de l’oblit. El viatge és també, doncs, una metàfora del saber, i aquesta és l’aventura que esperem transmetre, perquè al final tots arribem també més savis. Ulisses li deia al Ciclop amb astúcia que ell era Ningú. Nosaltres podem dir una vegada més que Tots som Ulisses.

 

 

ALTRES ESPECTACLES