Ni noble, ni bona, ni sagrada: Bankiade l’11 al 21 de maig de 2017

NI NOBLE, NI BONA, NI SAGRADA: BANKIA
De l’11 al 21 de maig

DIRECTOR  Paco Zarzoso
AMB Antonio Espejo, Cristina Oliva, Fernando Soler Roig, Marta Santandreu, Mikel Pellicer, Paola Navalón, Patricia Sornosa, Pepe Mira , Roberto Roig, Saoro Ferre, Sonia Martell, Wanda Bellanza i José Zamit.
COMPANYIA  La Pajarera

Bankia, en una de les seues campanyes publicitàries, ataca el món de la cultura i del teatre amb aquest divertit i sinistre anunci: “Veure una obra de teatre grega, òbviament en grec antic, és la comissió que et cobra la teua dona per oblidar-te de l’aniversari. A la vida ja pagues massa comissions. Porta els teus ingressos a Bankia i et llevarem les comissions de tots els teus comptes”.

Quin fàstic d’anunci però què inspirador per construir un espectacle que ens permetera treballar sobre diferents gèneres: de la tragèdia al vodevil, del drama hispano-suís a l’esperpent sota la sorra.

El tema era tan prosaic que vàrem decidir convidar als nostres assajos a Garcia-Lorca i Valle- Inclán per a que “a peu d’obra” ens aconsellaren i il·luminaren.

Com haurien reaccionat Valle i Lorca en escoltar això? En cas que aquests autors encara visqueren i els hagueren fet un encàrrec partint d’aquest anunci radiofònic, quina obra haurien escrit junts?

LA CRÍTICA HA DIT:

“L’escena fa justícia poètica amb les targetes Black, amb les preferents i les misèries derivades del neoliberalisme”. ValenciaPlaza

“L’espectacle està construït amb molta gràcia, eficàcia i dinamisme. Els intèrprets realitzen un treball més que notable fent servir una gran disparitat de recursos, inclòs el cant, encara que allò que més predomine siga la corda humorística”. Revista Turia

“Teatre preferent. El que estaven esperant, senyores i senyors: teatre crític d’actualitat”. La Zancadilla

 

ALTRES ESPECTACLES