Ligeros de equipaje del 31 de maig al 3 de juny de 2018

LIGEROS DE EQUIPAJE, del 31 de maig al 3 de juny

TEXT I DIRECCIÓ Jesús Arbués
AMB Javier García i Pedro Rebollo
COMPANYIA Producciones Viridiana

Premi Millor Espectacle de Sala. Fira de Teatre de Castella i Lleó. 2014

Candidat a la Millor Direcció. Premis MAX 2015

Espectacle recomanat per Red Española de Teatros Públicos 2014

Ligeros de equipaje pretén, amb una història de ficció creada amb multitud de cròniques i testimonis reals, recuperar la verdadera història de centenars de mils de persones. Una història quasi oblidada, perduda en el temps.

En 1939 quasi mig milió de persones creuaren, a través dels Pirineus, la frontera francesa.

En aquell èxode, hi havia restes de l’exèrcit republicà, però també població civil, moltes dones i xiquets. La majoria anaven a peu. Els camins estaven col·lapsats, 30.000 persones al dia creuant la frontera.

El sud de França no es va preparar per a una “invasió” d’eixa magnitud. Ni ho esperaven ni van ser capaços de previndre-ho. Els espanyols van ser desposseïts de tot en la frontera. Molts no tornaren mai. Alguns van morir de fred, altres pels bombardejos o en els camps de concentració francesos.

Ligeros de equipaje no és una obra sobre la guerra civil, sinó un treball que tracta sobre l’oblit, el passat, l’absència, la mort, la vida… i de l’home, capaç d’allò millor i del pitjor.

A Ligeros de equipaje, dos actors representen quasi 50 personatges. Amb una cuidada posada en escena que fa servir els recursos més innovadors en vídeo i il·luminació.


La crítica ha dit:

“Emocionant i profund treball d’interpretació (…) La senzilla posada en escena compleix amb la norma “menys és més” i permet que els dos protagonistes ens porten de la mà a conéixer cada història, cada ferida, cada conseqüència de l’exili”. Loli Cerezo. B-Side Magazine

“Felicitat, FE-LI-CI-TATS. El públic ens vam mantindre muts davant l’escena de la realitat i la realitat de les escenes (…) Va arribar a la platea amb tota la nuesa emocional”. Ana Jarque. Revista ARTEZ

“Molt bona i molt aconseguida funció” Nunci de León. De Bolos

* Espectacle en castellà

 

ALTRES ESPECTACLES