EL MALFET D’INISHMAAN

Martin Mcdonagh,
Companyia Teatre Micalet (2020)

El Malfet d’Inishmaan és una comèdia negra de l’autor angloirlandés Martin McDonagh, l’anomenat com “el Tarantino del Teatre”. L’obra es situa a la localitat irlandesa d’Inishmaan, un lloc on ningú és qui pareix. Billy, el malfet del poble, és l’espill que reflecteix el millor i el pitjor de cadascun dels integrants de la comunitat. Quan Billy descobreix que es rodarà una pel·lícula de Hollywood a les illes d’Aran, no té cap dubte que ha arribat l’oportunitat que ha estat esperant tota la seua vida.

Aquest espectacle, que significarà la 34ª producció pròpia de la Companyia Teatre Micalet, convida al públic a reflexionar sobre la diferència i els efectes que produeix en les persones el fet de ser diferent. El Malfet d’Inishmaan és un reflex que representa els vicis i costums d’una societat malalta que intenta uniformar en els costums i el pensament únic per convertir als seus habitants en éssers manipulables per al consum.

DESCARREGAR PROGRAMA DE MÀ

Autor: Martin McDonagh

Direcció: Joan Peris

Repartiment: Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Héctor Fuster, Dani Machancoses, Pilar Matas, Isabel Requena, Laura Sanchis, Bruno Tamarit i Guille Zavala

Traducció: Dani Machancoses

Ajudant de direcció: Enric Juezas i Pedro Mallol

Regidor: Pedro Mallol

Disseny d’escenografia: Josep Simón i Eduardo Díaz

Disseny audiovisual: Santi Carregui i Jose E. Linares Maqueda

Disseny d’il·luminació: Jordi Carcelen

Disseny de vestuari: Isabel Requena

Construcció d’escenografia: NEOescenografia

Producció musical: Juan Albert Sogorb

Músics de gravació: Ellen Indigo Barnes, Juan Albert Sogorb i Guille Zavala

Atrezzo, utilleria i mobiliari: Enric Juezas i El Taller d’Enric

Disseny gràfic: Irene Quintanilla

Fotografia: Santiago Carreguí

Comunicació: David Silvestre

Producció executiva i administració: Marina Simó

Ajudant de producció: Irene Quintanilla i David Silvestre

Cap de sala i maquinista: Óscar Díaz

Cap tècnic i so: Jordi Carcelen

Taquilla: Maria Garrigues 

Producció Companyia Teatre Micalet 

PREMSA

“No se m’acut millor manera de reblar aquest aniverbbsari de la Companyia Teatre Micalet que amb el cim del Malfet.” Núria Cadenes (VillaWeb)

“La Compañía Teatre Micalet continúa ofreciendo un extraordinario teatro de reparto que añoramos demasiado en los teatros actuales. Después de ‘Nadal en casa dels Cupiello’ y ‘El jardí dels cirerers’ han puesto en escena una de las mejores obras del autor angloirlandés Martin McDonagh (1970)” José Vicente Peiró (Las Provincias)

“A bon segur que no us decebrà el gran treball de conjunt de l’equip actoral i dels tècnics per contar, des del naturalisme, una història on els personatges mostren les seues entranyes i justifiquen la seua parla aspra.”  Francesc J. López (Calidoscopvives)

“Una dirección meticulosa y eficaz. Cada uno de los actores y actrices tiene su momento de lucimiento, de destacada visibilidad […] Un buen montaje que volverá a representarse en esta sala. Vale la pena” Nel Diego (Cartelera Turia)

 

PÚBLIC

“Ho heu tornat a fer, sou genials! No defalliu mai, sou imprescindibles per la nostra cultura” Eva Gisbert

“Marca Micalet indubtablement” José María Bullón

“Ho té tot. El text, la tria del registre col·loquial valencià per bolcar l’original rural irlandès, escenografia, vestuari, llum, la interpretació: estan tots fantàstics, però el Josep Manel Casany se n’ix amb la seua interpertació més canalla, però amb el mateix bon fons” @Palamangub

“Excel·lent treball de Pilar Almeria Serrano, Josep Manel Casany Lluesma i la resta d’actrius i actors. Una obra dura però molt tendra.” Daniel Vanaclocha.

“Grandíssim projecte. El text, la tria del registre col•loquial valencià per bolcar l’original rural irlandès, escenografia, vestuari, llum, la interpretació…” Santi Almenar