ESTÀS EN: Campanya Escolar > DON’T BE CRUEL
DON’T BE CRUEL
- Sinopsis
- Info de reserva
- Crítiques
“Això són coses de xiquets”. “No els faces cas”. “Això és enveja”. “Si et peguen, li la tornes”. “Alguna cosa hauràs fet”. “Ja passarà, ja passarà…”
Però mai va passar. Es va quedar en mi i, simplement vaig aprendre a viure amb això. A mirar per a un altre costat.
El bullying colpeja a les aules a quasi la meitat de la infància.
La violència augmenta el seu rang i perdurabilitat debut a l’ús de les noves tecnologies i xarxes socials, fent més difícil escapar d’ella.
L’abús psicològic al qual molts menors són sotmesos per un grup, crea un aïllament en la víctima, produint el fracàs escolar i patrons de conducta propers a l’ansietat i la depressió, arribant, en alguns casos, a posar fi a les seus primerenques vides.
“La violència és intrínseca a l’èsser humà”. “És una cosa inherent a la nostra espècie”. “L’home és un llop per a l’home”.
O no. L’etern duel entre víctima i botxí entra en conflicte amb el tercer factor: l’ull del que mira. Consent o permet? O actúa o denuncia?
Covardia o supervivència del més fort?
En “DON’T BE CRUEL” plantegem preguntes i esperem que l’espectador trobe les seues respostes.
A quí va dirigida?
En la Companyia La Dramàtica producciones, tractem temàtiques d’índole social, que estan de plena actualitat, i marquem la nostra línea de treball. El nostre objetiu és que el públic reflexione sobre el que veu i rep, i traga les seues pròpies conclusions.
En aquesta obra abordem un tema tan actual com el *bullying. Es dona des de la més tendra infància. Ha existit des de sempre. A vegades és visible, altres invisible, o queda diluït i tapat per la vergonya de la víctima per a denunciar aqueixa situació i veure´s assenyalada, o per a no acció del seu entorn davant aqueix abús.
Però la pregunta és: què genera aqueix comportament? és una cosa que la societat genera com un producte del seu funcionament? és una cosa innata a l’esser humà, una cosa més profunda, ser cruel amb els teus semblants forma part de la nostra naturalesa? hi ha molts tipus de *bullying, que volem abordar en aquesta obra, i generar un clima de debat i reflecció.
Com a companyia busquem en els nostres espectacles un component pedagògic i didàctic, per la qual cosa aquesta obra està plantejada per a tot tipus de públic adut i escolar, principalment per a secundària i batxillerat, on es toquen temes de filosofía i autors que formen pat del seu aprenentatge. En aquest cas, l’espectacle es balanceja entre l comèdia i el drama, per a així poder abordar molts punts de vista i donar com a resultat un producte heterogeni i dinàmic.
Reserves: 963 921 482
campanyaescolar@teatremicalet.org
(horari d’atenció, de dilluns a divendres, de 10 a 14)
Per a qui
Quan?
Quant?
…Un muntatge inolvidable i necessari. Hauria de representar-se en tots els instituts i davant de les famílies. Encara que anar sense la il·luminació d’una sala de teatre. No és imprescindible per a assenyalar amb el dit un problema que és difícil d’atallar fins i tot amb una educació en el respecte i la llibertat. Per no parlar del plantejament sobre la necessitat dd’un teatre social res *panfletario sinó reflexiu. Jose Vicente Peiro. Las Provincias.
Enhorabona a tot aqueix equip! Heu aconseguit una gran proposta escènica amb dedicació, rigorositat, investigació i molta obstinació, que inevitablement suscita el debat i la reflexió. Imprescindible que gire i sobretot entre el públic docent, entre joves i adolescents, profes, papis… Felicitats! Juan Carles Gares. Arden producciones.
Enhorabona als compis de La Dramática Producciones. Dona goig vore un muntatge que uneix sensibilitat, comèdia, drama i pedagogia per tractar un tema actual i trist com és l’assemejament escolar. Recomane molt que veieu treballar a Pablo Ricart, Jose Terol, Ivan Cervera i Inma Ruiz perquè la seua humiltat i entrega és directament proporcional al seu talent escènic! Un text neccessari de Marian Villaescusa amb vivències reals del propi elenc. Gràcies pel vostre treball!!! Elmili Chaqués. L’Últim TocTeatre.
“Don’t be cruel” (No seas cruel) es un texto de Marian Villaescusa que pone en escena el tema del bulling. Valiente por el tema y por la implicación de la productora que se la encargó a la autora. El bullying, comportamiento individual o grupal que nadie nos enseña, pero que todos en mayor o menos grado, inconscientemente ejercemos. Gracias Inma Ruiz, Jose Terol, Ivan Cervera y Pablo Ricart por hacerme sonreir, reflexionar y casi hasta llorar. Paco Dolz. Escritor
No se la perden. Gran text i gran faena, amb una forma especial d’implicar l’espectador. Per a pensar, i molt. Estupend treball en escena dels quatre. Enhorabuena La Dramàtica. Claudi Ferrer. L’Últim TocTeatre.