Carles Santos i Sol Picó presentenPas a dos[Data d’estrena:25 d’abril de 2003]

Pas a dos:
Després d’haver-nos passejat amb el “No al No” per les avantguardes, amb el seu magnífic piano, repassant la seua pròpia història experimental fins l’actualitat. Carles Santos ens presenta, amb Sol Picó: “Pas a dos”.

Una fusió amb la reconeguda i versatil Sol Picó, que com ella mateixa reconeix, té un especial interés en la interrelació en escena de diferents disciplines. Carles Santos ens torna a sorprendre amb un treball enèrgic, trencador amb una no menys espectacular Sol Picó.

Carles Santos:
Carles Santos( Vinaròs, 1940) pot ser considerat com un artista integral que parteix d’una llarga carrera com a pianista, abastant més tard moltes altres desciplines musicals com la direcció i la composició. La suma d’aquestes facetes, unida a l’experiència i la reflexió acumulada a d’altres àmbits artístics com el cinema o el teatre, cristalitzen els seus múltiples treballs escènics, musicals i plàstics que li han valgut el reconeiximent internacional per l’originalitat de les seves propostes i el rigor de la seva realització.

La seva trajectòria s’inicia al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, aconsseguint premis extrordinaris que el duran psteriorment a completar els seus estudis a Paris, on reb esenyaments del mestres Casadesus, MagdaTagliaferro, Margaret Long i posteriorment de Harry Daytmer a Suïssa.

La seva carrera com a pianista professional s’inicia el 1961 oferint un repertori que abastava obres de Bartok, Schoenberg i Webern. A aqueixa mateixa è`poca composa i interpreta la part musical de Concert Irregular de Joan Brossa-estrenat a saint Paul de Vence, Barcelona i Nova York per conmemorar el 75é aniversari del naiximent de Joan Miró-una creació de Joan Brossa per encàrrec de la Fundació Maeght.

En 1968, becat per la Fundació March, es trasllada als Estats Units, on treballa amb nombroses personalitas de la vanguàrdia musical i coneix a John Cage.

Parale.lament la seva passió pel cinema el condueix a col.laborar amb cineastes com Pere Portabella, jordi Cadena, Gonzalo Herralde o Carles Durán. La seva filmografia com a realitzador s’inicia el 1967 amb el curtmetratge L’Àpat i es perllonga com a realitzador, coguionista i compositor de la música fins els anys noranta, comptant amb una àmplia filmografia entre curtmetratges i documentals
.

La seva discografia més coneguda s’inicia el 1981 amb l’edició a Nova York del disc Voice Tracks. A aquesta producció discogràfica s’hi afegeixen composicions per a diferents formacions orquestrals, de banda o corals que culminen amb la seva cantata L’adeu de Lucrècia Borja (2000), que es convertià posteriorment en una òpera.

Carles Santos sempre ha mantés una gran preocupació per la comunicació amb el públic i com treure’l de l’avorriment que provoca certa vanguàrdia musical , per enfrontar-se a ell cara a cara; preocupació que junt amb l’apassionada expressió de les seves idees, és una constant en tota la seva carrera artística.

Premis i reconeiximents:
La seva carrera es troba cuallada de premis i beques:

– Deutscher Akademiscu de Berlín, 1986
– Premi ciutat de Barcelona de la Proyecció Internacional, 1996
– Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, 1999
– FAD, 1998
– Premi Nacional de Composició de la generalitat de Catalunya, 1999
– Premi Max 2000 a la banda sonora
Premi dela crítica de Barcelona per Ricardo i Elena com a millor espectàcle musical
– Premi Max 2001 a la millor composició i direcció musical.

Sol Picó:
Graduada en Dansa Espanyola i Clàsica pel Conservatori Oscar Esplà, Alacant.

Beques:
1988-89 en ” Le Menagerie de Verre” , Paris.
1997 en ” Movement Research” Nova York.

Col·laboracions:
1997 CoreografIa i balla per a DADLE CAFÉ, a l’ espectacle ” Fura del Baus”
2000 Intèrpret l’obra coreogràfica de Juan López, produïda i estrenada al FILO, Londrina, Brasil

Creacions:
1997 LOVE IS FACTIC, un solo de 15, estrenat en ” Dixon Place” a Nueva York.
2000-01 BESAME EL CACTUS, solo de Dansa/teatre de 55 minuts, Co-produïda per: Sol Picó, SCCL, Teatres de la Generalitat Valenciana i Centre Coreografic Comunitat Valenciana.

Docencia:
1996 Workshop imparts a : Dansevearket (Dinamarca), Actors Alids – Cagliari, (Italia), Melkweg, Amsterdam. (Holanda)
1997 Workshop impartit en Kulturetage, Oldenburg (Alemania).
2000 Workshop in Aarhus (Dinamarca) i per a la companyia de dansa Lanónima Imperial

Premis:
– 2001 Menció Especial Arts Escèniques Premis Ciutat de Barcelona, per “Bésame el Cactus”
-2002 Premi a la millor intérprete de danza, mejor dirección coreográfica i millor espectacle de dansa, per “Bésame el Cactus”, de les Arts Escèniques 2002 de la Generalitat Valenciana.
– 2 Premis MAX d’arts escèniques com millor coreografa i millor intèrpret femenina de dansa, per “Bésame el Cactus”.
– Distinguit “Bésame el Cactus” amb un “Aplaudiment” del Premi Sebastià Gasch de las Arts Parateatrals/FAD.
– Premi Butaca 2002 al millor espectacle de dansa per ” Bésame el Cactus”
– Premi de la Critica Valenciana 2002 per ” Bésame el Cactus “

ALTRES ESPECTACLES