Els mots i la cosa 12 de desembrede 2016

ELS MOTS I LA COSA, 12 de desembre a les 20.30h

De Jean-Claude Carriére
Traducció i adaptació Ricard Borràs
Direcció Pep Anton Gómez
Amb Ricard Borràs i Elena Barbero
Companyia Botarga

Ricard Borràs guanyador del premi BBVA de teatre 2016 com a millor actor per ELS MOTS I LA COSA

Buñuel deia que la imaginació és la millor eina que tenim per lluitar contra la mediocritat. Un dia a l’Hotel Plaza de Nova York, Luis Buñuel i Jean -Claude de Carrière vàren apostar qui dels dos coneixia más sinònims de la paraula “polla”. Aquesta anècdota va ser l’embrió de “Els mots i la cosa”. L’obra ens proposa un enginyós diàleg entre una jove dobladora de cinema porno, fastiguejada del llenguatge obscè que ha d’usar diàriament en la seva feina, i un vell filòleg que l’ajudarà a descobrir els tresors amagats de la nostra llengua. Una divertida reflexió sobre unes paraules que tots coneixem però que evitem usar en públic, un cant a la imaginació popular i un homenatge a la cara fosca de la literatura catalana.

Jean -Claude Carrière, guionista de Buñuel i col·laborador de Peter Brook al llarg de trenta anys, aterra al Teatre Micalet per jugar amb les paraulotes i els tabús que envolten les pràctiques sexuals.

En l’adaptació que ha fet Ricard Borràs podràs descobrir que “fer la mà” és una expressió tan noble com “fer manetes” i que la paraula “tavella” és alguna cosa més que una verdura.

Funció única dilluns 12 de desembre a les 20.30h. Duració: 1 hora i 10 min sense entreacte.

 

ALTRES ESPECTACLES