ECLIPSI TOTAL

ÀLEX CANTÓ, JOAN COLLADO, JESÚS MUÑOZ I PAU PONS,
PONT FLOTANT

L’aire es torna fred i el cel comença a enfosquir-se. Diuen que alguns gossos udolen i que les abelles s’amunteguen col·lapsant l’entrada dels seus ruscos. Alguns pardals volen confusos. El temps es para. Tot està en silenci. Tot és fosc. Tot suspés… sense saber què ocorrerà… amb la sensació de què podríem romandre sempre en aquesta nit infinita… Però uns segons més tard, potser uns minuts, o podrien ser anys, generacions, mil·lennis o eons d’existència, el dia arriba de nou. Una profunda emoció ens envaeix i sentim el privilegi d’haver sigut testimonis d’un fet incomprensible. Hem assistit a l’assaig general d’un possible final.

Com vivim sabent que un dia deixarem d’estar vius?

Un eclipsi total com a metàfora, com a anticip, com a assaig d’un destí insalvable: el final dels nostres dies.

Pont Flotant torna a enredrar-se en els fils de la memòria per qüestionar-se com gestionem, com reaccionem, com eduquem, com ens preparem davant un fet inevitable i irreversible com és la mort.

Una proposta que impregna d’humor el ritual, que mescla allò transcendental amb allò quotidià i que parteix d’allò íntim i personal cap a allò social.

Un cant a la inmensitat. Un exercici escènic que intenta relativitzar la vida, per viure potser amb més consciència eixe minúscul instant que suposa la nostra existència en tota la història de la humanitat.

“En Eclipsi total hem trobat un to sobri, respetuós i alhora amb humor, per parlar de la manera més natural possible sobre la mort, tot intentant no caure en la frivolitat ni en el sentimentalisme.

Creació: Pont Flotant

(Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons)

Interpretació: Àlex Cantó i Jesús Muñoz
Disseny d’il·luminació: Marc Gonzalo (AII)

Disseny sonor: Adolfo García
Espai escènic i vestuari: Pont Flotant
Assessor artístic: Fermín Jiménez

Realització d’escenografia: Los Reyes del Mambo

Disseny gràfic: Joan Collado

Maquinària i regidoria: Yolanda García i Santi Montón
Tècnics en gira: Juan Serra, Javi Vega i Josep Ferrer

Coordinació tècnica: Juan Serra

Fotografia: Nerea Coll

Vídeo promocional: Nacho Carrascosa

Distribució: Fiona Maxence, Inma Expósito i Rafa Jordán. Pro21 Cultural.

Una producció de Pont Flotant i Rambleta

“Un acontecimiento de belleza inigualable y emotividad a flor de piel. (…) Contemplar a estos dos magníficos intérpretes es algo realmente fascinante que ha de imprimir en el ánimo de las personas que lo ven una huella imborrable de por vida. (…) Poesía viva. Arte con mayúsculas.” Nel Diago. CARTELERA TURIA.

‘Eclipse total’, el nuevo espectáculo de la veterana compañía valenciana, desarma por su sencillez y verdad. ” Raquel Vidales. EL PAÍS (Babelia)

“Dicen los flamencos, cantantes y buenos aficionados, que para distinguir a los genios tienes que sentir una especie de pellizco en las entrañas. Yo ayer sentí algo parecido viendo ese ‘Eclipse total’.” Santi Pazos. LA VOZ DE GALICIA.

“¿Cómo es posible salir feliz de un teatro cuando te han recordado que tu destino es morirte? Hay mucha literatura y teatro sobre un tema tabú en la sociedad actual pero no con la ternura, el humor, la calidez y la jovialidad de la compañía valenciana Pont Flotant.” José Vicente Peiró. LAS PROVINCIAS.

“Una obra que tardaremos en olvidar, por la belleza de la propuesta pero también por la capacidad que tiene Pont Flotant para hacer fácil lo difícil, la verdad que se desprende de sus obras, la sencillez con la que nos hablan de los temas más complejos.” Fernando Muñoz. VISTA TEATRAL

“El teatro que hace Pont Flotant te afecta y de qué manera. Esa es la magia que tiene el teatro que hace esta gente. Después de atender durante más de 80 minutos el público sale a la calle transformado.” Ágreda L. M. TRIBUNA VALLADOLID.

“Emocionante, conmovedora, estimulante, evocadora, vibrante, embelesadora y llena de vida…” José-Miguel Vila. DIARIO CRÍTICO.

“Un alarde de versatilidad interpretativa.” Aldo Ruíz. EL TEATRERO.

“De ‘Eclipse total’ se sale con ganas de vivir. No más, sino, mejor.” Miguel Ayanz. VOLODIA.

“Eclipsi total es una de las mejores piezas de Pont Flotant, (…) por esa belleza -diría moral, además de formal- con la que lo trasladan al espectador.” Óscar Brox. REVISTA DÉTOUR.

FUNCIONS I PREUS

del 19 al 22 d'octubre
Dijous i divendres 20:00h Dissabte i diumenge 19:00h
Preu taquilla: 14 i 16 €
Preu web: 12 € i 14 €

Descomptes

Aquest espectacle no admet descomptes

Comproveu bé les vostres dades abans de finalitzar la vostra compra on line, no es faran canvis ni devolucions una vegada realitzada la compra.

IMPORTANT:

Donat l’alçament de les restriccions sanitàries a les sales de teatre, hem tornat al 100% de l’aforament i a habilitar la selecció lliure dels seients per a tots els espectacles.

I si no pots vindre al teatre, RECOLZA'NS AMB LA FILA ZERO Més informació.

FUNCIONS I PREUS

del 19 al 22 d'octubre
Dijous i divendres 20:00h Dissabte i diumenge 19:00h
Preu taquilla: 14 i 16 €
Preu web: 12 € i 14 €

Descomptes

Aquest espectacle no admet descomptes

Comproveu bé les vostres dades abans de finalitzar la vostra compra on line, no es faran canvis ni devolucions una vegada realitzada la compra.

IMPORTANT:

Donat l’alçament de les restriccions sanitàries a les sales de teatre, hem tornat al 100% de l’aforament i a habilitar la selecció lliure dels seients per a tots els espectacles.

Mesa de trabajo 2 copia 22

ATENCIÓ

Per favor, avança la teua arribada al teatre. Obrirem 1 h abans de l’inici de l’espectacle. Una vegada començat no es podrà accedir. 

ALTRES ESPECTACLES